Belföld

Új pozíciót kap Orbán Viktor

Orbán Viktor Bécsben (orbán viktor, bécs, )
Orbán Viktor Bécsben (orbán viktor, bécs, )

Új testületet hoz létre a kormány a fejlesztéspolitika területére vonatkozó kormányzati döntések gyors és koordinált végrehajtása érdekében. A kabinet vezetője a kormányfő lesz.

A kabinet tagja Orbán Viktor mellett a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, a nemzeti fejlesztési miniszter és a nemzetgazdasági miniszter lesz – tájékoztatott a kormányszóvivői iroda. A testület üléseire meghívhatja a kormány azon tagjait, akiknek feladatkörét, hatáskörét valamely napirendi pont érinti.

A fejlesztési kabinet állást foglal a fejlesztési és tervezési feladatokról, különösen a 2014-2020-as pénzügyi időszakhoz kapcsolódóan, a források felhasználásához szükséges kormányzati intézkedésekről, a támogatások felhasználáshoz szükséges intézményrendszer kialakításáról, valamint a területen indokolt szabályozásról.

A fejlesztéspolitikai tárgyú dokumentumokat a jövőben kizárólag az új testület jóváhagyása után terjeszthetik a kormány elé.

A kiemelt jelentőségű és egyedi kormánydöntéssel támogatható beruházások esetében a fejlesztési kabinet átveszi az ezzel foglalkozó tárcaközi bizottság feladat- és hatáskörét.

Az új testület működésével kapcsolatos ügyviteli és titkársági feladatokat a Miniszterelnökség látja majd el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik