Belföld

Meg akarták lincselni a Horthy szobrát összemázolót

horthy-szobor(960x640).jpg (horthy szobor)
horthy-szobor(960x640).jpg (horthy szobor)

Az ügyvéd feljelentést tett. Szerinte a rendőrök akadályozták meg, hogy a tüntetők „meglincseljék”.

Dániel Péter az Atv.hu-nak azt mondta, ismeretlen tettesek ellen tett büntető-feljelentést csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság, közösség elleni izgatás és közösség tagja elleni, csoportosan elkövetett erőszak kísérletének bűntettei miatt. Az ügyvéd azt állítja, néhány hete a Liberális Klub Andrássy úti épülete előtt 250-300 fős, feldühödött és felheccelt tömeg gyűlt össze, amelynek tagjai gyakorlatilag meg akartak lincselni a helyszínen.

A tömeg „mocskos zsidó”, „megdöglesz hazaáruló” és egyéb, súlyosan sértő, részben rasszista sértéseket, fenyegetéseket skandált, sőt a rendőrsorfalon is megpróbáltak áttörni a fizikai bántalmazása érdekében”. Az ügyvéd szerint a sajtófelvételek és a YouTube oldalra feltöltött videók igazolják, hogy „Gaudi-Nagy Tamás, jobbikos országgyűlési képviselő mint szervező – teljes szándékegységben a felhergelt tömeggel – vett részt ezen a jogsértő rendezvényen, illetve szervezőként nem szólította fel a résztvevőket a jogsértő, a köznyugalmat súlyosan sértő magatartásuk abbahagyására” – írja az atv.hu.

Mint korábban megírtuk, Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője a Liberális Klub előtt az antiszemitizmus és a cigányellenesség hívószavai mögött megbúvó magyarellenesség elleni harcot hirdetett. Arról beszélt, hogy “az országhódító törekvések érdekében” a magyargyűlölet egyre nagyobb teret nyer az országban, és ez ellen harcolni kell. Egy idős nőt még a rendezvény elején, Dániel Péter megérkezése után garázdáság miatt állított elő a rendőrség, egy férfit pedig elkísértek, miután szót kért, de a tüntetés résztvevői “mocskos buzinak” és “zsidóbérencnek” titulálva nem engedték a mikrofonhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik