Belföld

Bagolyvonatokat indít a MÁV

máv (máv, )
máv (máv, )

Szombattól nyári menetrend szerint közlekednek a vonatok, a változások leginkább a balatoni vonalakat érintik.

2012. június 16. és augusztus 26. között életbe lép a nyári vasúti menetrend. Budapest és a Balaton között a megszokottak mellett naponta több, közvetlen sebesvonat is közlekedik majd, melyek a tóparton minden megállóhelyen megállnak. Az ország többi részéről is biztosított lesz az átszállás nélküli eljutás Balatonra: közvetlen vonatok indulnak Sopronból, Szombathelyről, Miskolcról, Sátoraljaújhelyről, Záhonyból, Nyíregyházáról, Debrecenből, Szolnokról, Pécsről és Szegedről is.

Az előző évekhez hasonlóan hétvégenként járnak majd az éjszakai „bagolyvonatok” Budapest és Keszthely, illetve Budapest és Fonyód között; de újra fut a Siófok Expressz is.

A MÁV akciókkal is készül a nyárra: a résztvevők 50 százalékos kedvezménnyel utazhatnak a Balaton-átúszásra és a Balaton Soundra. A Társaság továbbá (a Balatoni Hajózási Zrt.-vel közösen) piacra dob egy jegykombinációt Balaton Mix néven. Ezzel a konstrukcióval kedvezményes áron lehet majd utazni a Balaton körüli vasútvonalakon és a tavon közlekedő, menetrend szerinti hajójáratokon.

Június 16-tól néhány, az 1. pótlékban bevezetett módosítás korrekciója is megtörténik. A menetrendváltozásokkal kapcsolatos összes információ elérhető a www.mav-start.hu oldalon, az ELVIRA internetes menetrendi keresőben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik