Belföld

Vandálok pusztítottak a Szegedi Vadasparkban

Az eddig ismeretlen elkövetők a trópusi ház virágládáit borították a földre, állatkerti táblákat törtek ketté, szemeteseket döntöttek fel.

A Szegedi Vadasparkot évente több mint 180 ezren látogatják, zömében olyanok, akik nemcsak örömüket lelik a látványosságokban, hanem láthatóan tisztelik az itt folyó munkát és megbecsülik a természeti és egyéb értékeinket. Azonban időnként szomorúan szembesülünk azok nyomaival is, akik – ki tudja milyen ösztönök által irányítva – a rombolásban látják örömüket. Ami a legszomorúbb, hogy a Vadasparkon pusztító hordaként keresztülgázolók többsége olyan kiskamasz, akik eleve kedvezményesen látogatják az állatkertet, elvileg tanári felügyelet mellett.

Legutóbb egy vagy több csapat a trópusi ház virágládáit borította a földre, állatkerti táblákat tört ketté, szemeteseket döntött fel és az Ázsia-ház friss kiállításának eszközeit („kutatókunyhó”) rongálta meg. Többségében ezek inkább bosszúságot okoznak, mint anyagi kárt, de az eszközök rongálása esetén az utóbbi is jelentős lehet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik