Belföld

Európa egyik fogászati központja lehet Csongrád megye

fogorvos (fogorvos, fogfájás, )
fogorvos (fogorvos, fogfájás, )

Norvég fogorvosok látogattak Szegedre.

A napokban negyven norvég fogorvos látogatott Csongrád megyébe, hogy tájékozódjanak az itt folyó fogászati, implantológiai lehetőségekről, illetve kutatásokról. A szakmai túra két célpontja Szeged és Szentes volt.

„A hazai fogtechnikusok megállják a helyüket Európában. A szakemberek képzettek és a legújabb technikákat alkalmazzák” – mondta a Szeged24-nek Horváth András. A Dental Studio Line ügyvezetője korábban nyolc évet dolgozott fogtechnikusként Norvégiában, szakmai kapcsolatait így szeretné kamatoztatni.

„Nagyon jó lehetőségünk van arra, hogy norvég fogorvosokkal szorosabb szakmai együttműködést alakítsunk ki. Tapasztalatcserék, konferenciák, sőt norvég-magyar fogászati kutatások sem elképzelhetetlenek” – mondta a fogtechnikus mester, aki szerint Szegednek, illetve Csongrád megyének minden lehetősége megvan arra, hogy fogászati és implantológiai központ lehessen.

A konferenciát a Novotelben rendezték meg, a gyakorlati munkát pedig a Dental Studio laborjában nézhették meg a norvég fogorvosok. „Célunk, hogy a külföldi szakorvosok számára világos legyen: a Dél-Alföldön európai színvonalú fogászati műhelymunka folyik” – mondta Horváth András, aki hozzátette: fontosnak tartották, hogy a szakmai eredmények mellett hazánk nevezetességeit, így például a gulyáslevest is bemutathassák norvég vendégeiknek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik