Belföld

Kecskeméten 150 program lesz a Múzeumok Éjszakáján

Az országos időpontnál egy héttel később, június 23-án rendezik meg Kecskeméten a múzeumok éjszakáját, amikor 42 helyszínen több mint 150 programmal várják a látogatókat.

“Az elmúlt évi adatok szerint a kecskeméti volt a leglátogatottabb vidéki rendezvény a múzeumok éjszakáján. Hagyományteremtő szándékkal az elmúlt évben a Szent Iván-éjhez legközelebb eső szombaton rendeztük meg a kulturális programsorozatot, amely beváltotta a hozzá fűzött reményeket” – mondta Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere a keddi sajtótájékoztatón.

Mint elhangzott, a szervezők a város nagy számú német anyanyelvű lakójára is gondoltak, mert az interneten többnyelvű programajánlóból tájékozódhatnak az érdeklődők. Mák Kornél, a város kulturális ügyeiért is felelős alpolgármester bemutatta azt a programfüzetet, amely a kulturális barangolás helyszíneit és rendezvényeit tartalmazza.

Az alpolgármester szerint az önkormányzat által nyújtott 2 millió forint támogatásnak, valamint a Nemzeti Kulturális Alaphoz benyújtott sikeres pályázatnak köszönhetően az eddigi legszínesebb programsorozattal várják a kecskemétieket, valamint a városba látogatókat a múzeumok kecskeméti éjszakáján.

A belépés minden helyszínen ingyenes lesz. A helyszínek között retro buszok szállítják az utasokat, akik 400 forintért korlátlan utazásra jogosító karszalagot vásárolhatnak. Újdonságokból ebben az évben sem lesz hiány: érdekesnek ígérkezik a görögkeleti templom Ikon Múzeumának páratlan szépségű, ritkán látható gyűjteménye, de bepillantást nyerhetnek az érdeklődők a Katona József Színház kulisszái mögé is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik