Belföld

Országszerte viharok tomboltak – villám csapott egy házba

Szombaton éjjel és vasárnap hajnalban zivatarok tomboltak az egész országban, továbbra is felhős, változékona időre kell számítani.

Vasárnap eleinte szórványosan, majd a délután második felében többfelé számíthatunk záporra, zivatarra, elsősorban a Dunától keletre heves zivatar is lehet, amelyet felhőszakadás, jégeső kísérhet. A déli, délnyugati szél megélénkül, a maximum-hőmérséklet északnyugaton 21 és 24°C, máshol 26 és 31°C között alakul – írja az Időkép.

A viharos időjárás több helyen is gondokat okozott. Leégett egy nádfedeles épület szombat éjszaka Balatongyörökön, miután a viharban villám csapott a háztetőbe; személyi sérülés nem történt.

A 80 négyzetméter alapterületű, a Bece-hegyen álló nyaralóépület nád borítása és fa tetőszerkezete késő este kapott lángra a villámcsapás miatt. A három fecskendővel és kézi erővel dolgozó tűzoltók erőfeszítése ellenére az épület teteje teljesen megsemmisült.

A katasztrófavédelem közölte azt is: Zalában a szombati vihar miatt több helyről kaptak jelzést az útra dőlt fákról, Zalaegerszeg Neszele városrészében pedig egy pincehelyiségből kellett az oda beömlött vizet kiszivattyúzniuk.

(fotó: idokep.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik