Belföld

Így tombolt a vihar

villám (villám, zivatar, )
villám (villám, zivatar, )

Az éjszaka több épület kigyulladt a villámcsapások miatt, de senki sem sérült meg.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság adatai szerint országszerte 21 esetben kellett a tűzoltóknak kivonulniuk, ami nem számít rendkívülinek. A kidőlt fák, letört ágak nem okoztak komoly problémát, de a villámcsapások miatt több helyen tűz ütött ki.

Budapest III. kerületében egy háromszintes épület teteje kapott lángra, Ecseren szintén egy ház tetőszerkezete égett.  Balmazújvárosban egy birkahodály semmisült meg teljesen a tűzben. A mintegy 300 birkát még időben sikerült kimenteni. Pilisszentivánon egy gázórába csapott villám; itt a tűzoltók és a gázszolgáltató beavatkozására is szükség volt. A veszélyelhárítás idejére a ház öt lakójának el kellett hagynia az otthonát.
Balatongyörökön leégett egy nádfedeles épület, miután a viharban villám csapott a háztetőbe; személyi sérülés itt sem történt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délután 3 órától adott ki másodfokú riasztást 18 megye 145 kistérségére a várható heves zivatarok miatt; a szolgálat a riasztást nem sokkal vasárnap hajnali 4 óra előtt vonta vissza. További részletek az időjárásról itt,

Ajánlott videó

Olvasói sztorik