Belföld

Új nyári kulturális tér Szegeden a Várkertben

A Grand Café leköltözött a Várkertbe, sörért és kultúráért az árnyas fák alá lehet menni nyáron.

„Korábban már volt egy kísérletünk, amikor a Belvárosi Moziból leköltöztünk a Várkertbe, de nem egész nyárra. Most azonban szeptember végéig itt leszünk” – mondta el a Szeged24-nek Tóth Péter Zoltán, a kulturális centrum és kávézó munkatársa. A Grand Café munkatársai nagy potenciált látnak a Várkertben, ami a város egyik központi, a helyiek és nyárra ideérkező turisták egyik népszerű helye a Tisza partján.

Az emberek nyáron szívesen mennek, ülnek le egy szabadtéri helyre, ahol találkozik a vendéglátás a kultúrával” -vélte Tóth Péter Zoltán. A centrum munkatársa hozzátette: a nyári  kitelepüléssel hagyományt akarnak teremteni, amelyben a hely gazdája, a Móra Ferenc Múzeum is segítőkésznek mutatkozott.

Az emberek nem csupán egy ital melletti kellemes beszélgetésre ülhetnek be szeptemberig délután négytől hajnali egyig a Várkertbe, hanem számos kulturális esemény részesei is lehetnek. “Bekapcsolódunk majd a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatba, Szuper8-as filmfesztivált és zömében jazz és könnyűzenei koncerteket is szervezünk” -sorolta Tóth Péter Zoltán.

A Grand Café munkatársa hozzátette: most még a kezdeteknél tartanak, de a nyár során folyamatosan fejlesztik majd a várkerti helyet, hogy minél igényesebb szórakoztatást nyújthassanak az ide betérőknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik