Belföld

Megtudtuk, kik a NAT védnökei

iskola (iskola, )
iskola (iskola, )

Jókai Anna, Finta József, Hámori József - többek között ők a Nemzeti alaptanterv védnökei.

A hétfőn a Magyar Közlönyben megjelentett Nemzeti alaptantervet mintegy százötven szakemberből álló csapat alkotta meg, akik között az akadémikustól a tanítóig rengeteg szakma képviseltette magát – jelentette be három hete, a kormánydöntést követően Balog Zoltán. Az emberi erőforrás miniszter azt is kiemelte, hogy mintegy védnökként a dokumentum mögé állt a magyar szellemi élet krémje, akik a dokumentumot aláírásukkal is hitelesítik.

Hogy pontosan kikről van szó, azt akkor, és azóta sem árulta el a minisztérium. A közlönyben szintén nem található meg az illusztris névsor, ezért azt elkértük az oktatási államtitkárságtól. A tízfős Védnöki Testület tagjai között mesemondó, építész, agykutató, teológus, író és népzenész is van.

Íme, a NAT védnökei: Berecz András ének- és mesemondó, Csépe Valéria pszichológus, Finta József építészmérnök, Gombocz János egyetemi tanár, sporttudós, Hámori József agykutató, az első Orbán-kormány nemzeti kulturális örökség minisztere, Jelenits István teológus, író és tanár, Jókai Anna író, Orosz István grafikus, a rendszerváltás idején népszerű „Tovariscsi, konyec”-plakát alkotója, Pakucs János villamosmérnök, közgazdász és Sebő Ferenc népzenész.

A NAT 2013 szeptemberétől, az 1., 5., 9. évfolyamon, felmenő rendszerben lép életbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik