Belföld

Feljelentésre buzdítja a kormányt az MSZP nyugdíjügyben

szekeres-imre (szekeres imre, )
szekeres-imre (szekeres imre, )

Azért lépnének, mert több mint 18 milliárd forinttal csökkent a magán-nyugdíjpénztári vagyonból államosított részvények értéke.

A szocialisták gazdaságpolitikai kabinetvezetője szerint az említett értékpapírokat áron alul adták el, noha átvételükkor az állam vállalta, hogy a megtakarítások értéke nem csökkenhet.

Szekeres Imre hétfői sajtótájékoztatóján kijelentette: a kabinetnek hűtlen vagy hanyag kezelés miatt az igazságszolgáltatáshoz kellene fordulnia. Ha ezt nem teszi meg, akkor az MSZP majd feljelentést tesz az ügyben.

Az ellenzéki párt ragaszkodik ahhoz is, hogy a kabinet adjon részletes jelentést arról, mire költötte el a befolyt körülbelül 3 ezer milliárd forintot, vagyis mennyi ment el folyó kiadásokra, adósságcsökkentésre és nyugdíjakra.

Arra az újságírói felvetésre, hogy ugyanakkor a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap más eszközökkel 21 milliárd forint nyereséget ért el, a fennmaradó magánpénztárak pedig ez idő alatt veszteséget könyveltek el, Szekeres Imre úgy reagált: a kormány az értékpapírok esetében is vállalta, hogy megőrzi értéküket, míg a magán-nyugdíjpénztárak nem tettek ilyen vállalást, ráadásul a kormány intézkedései ellehetetlenítették őket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik