Belföld

Budapesten csökken a távhő alapdíja

radiátor (radiátor)
radiátor (radiátor)

A FŐTÁV már a júniusi végi számláin kevesebb alapdíjat számol fel a lakossági távhőszolgáltatásra.

Versenyképességének fokozására, valamint a fogyasztói terhek csökkentésére hivatkozva a FŐTÁV Zrt. 2012. július 1-jétől 10 Százalékos alapdíjkedvezményt biztosít a lakossági, lakás célú távhőszolgáltatási alapdíjból, melynek átlagos mértéke bruttó 593 Ft havonta. A díjcsökkentést a működési költségeken elért megtakarítások teszik lehetővé, amit a szolgáltató stratégiájának megfelelően át kíván adni a fogyasztóinak.

A fővárosban a lakossági távhőfelhasználók döntő többsége a távhőszolgáltatási alapdíjat a tulajdonában álló lakás légtérfogata alapján fizeti. A fővárosban az átlagos méretű (52 négyzetméter alapterületű, 135 légköbméteres), fűtéssel és használati melegvíz-szolgáltatással ellátott lakás havi bruttó alapdíja 5927 Ft. Júliustól tehát egy átlagos lakás havi alapdíja 593 forinttal csökken, így 2012-ben a megtakarítás lakásonként átlagosan 3558 forint lesz.
Az első alacsonyabb alapdíjú számlát a június végén kézbesített, a júliusi alapdíjat tartalmazó számlán érvényesíti a szolgáltató.
A FŐTÁV Zrt. a hátralékkal nem rendelkező ügyfelei számára további egyszeri alapdíj-jóváírást tervez. A további alapdíj-jóváírás feltételeiről a Társaság június 15-e után ad tájékoztatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik