Belföld

A DK meg akarja nézni a konzultációs leveleket

A Demokratikus Koalíció betekintést kér a "nemzeti konzultáció" majdan visszaküldött leveleibe.

Az ellenzéki párt szerint erre több ok miatt is szükség van. Az egyik, hogy az Orbán-kormánynak egy szavát sem lehet elhinni. A legutóbbi példa erre a szemmel láthatóan zavarodott miniszterelnök fejtegetése arról, hogyan kell becsapni a diplomácia és a nemzetközi pénzügyi szervezetek tárgyalópartnereit.

A másik indok a kérésére, hogy korábban sem mutatta be a Fidesz, mennyi levél érkezett vissza, hanem bemondtak egy számot és közölték, hogy csaknem mindenki a Fidesz által elvárt választ adta a feltett kérdésekre. Ha már a bóvlikormány – miközben mintegy négymillió magyar él a létminimum környékén – 870 millió forintot költ egy felesleges levelezésre, akkor jogunk van legalább szúrópróba-szerűen belenézni, hiteles-e az állításuk – írja a DK közleménye.

A Gyurcsány Ferenc vezette párt felszólítja a kormányt, hogy adjon lehetőséget, konkrét helyet és időpontot a DK politikusainak, hogy az összegyűjtött leveleket megnézhessék. A Demokratikus Koalíció továbbra is szemfényvesztésnek tartja a miniszterelnök akcióját, ezért arra kéri tagjait és szimpatizánsait, hogy a személyes adatokra vonatkozó részletek eltávolítása után küldjék el az Orbán-leveleket a DK budapesti központjába. A megsemmisített és újrahasznosított levelekből befolyó összeget a párt jótékony célra ajánlja fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik