Belföld

Eső, szél, majd rekkenő hőség jön

Intenzív zivatarokkal kezdődött a meteorológiai nyár, de komolyabb lehűlésre nem kell számítani. Vasárnap 30 fok körüli maximumhőmérséklet várható.

Pénteken egy hidegfrontnak köszönhetően többfelé számíthatunk eső, záporok, helyenként zivatarok, kialakulására. Helyenként erős, északon olykor viharos lökések kísérhetik a szelet, 18-24 fok várható – írja az Időkép. A meteorológiai szolgálat az intenzív esőzés miatt citromsárga figyelmeztetést adott ki Zala, Somogy és Baranya megyére. Ezeken a területeken akár jégeső is előfordulhat. A nyugatról kelet felé tartó csapadékzóna a fővárost már elérte, de a délutáni órákban várhatóan már el is hagyja az országot.

Szombaton még marad a változékony, olykor erősen felhős idő, záporokra, zivatarokra számíthatunk. Vasárnap azonban erősödik a nappali felmelegedés, kevesebb helyen várható csapadék. Ekkor 23-29, hétfőn akár 23-31 fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

A felmelegedés azonban nem lesz tartós: kedden újabb hidegfront várható, amely miatt jelentősen – 14-21 fokra – visszaesik a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik