Belföld

Balesetet szenvedett egy magyar turistabusz Törökországban

mentőautó (mentő, )
mentőautó (mentő, )

Balesetet szenvedett csütörtökön egy magyar turistabusz Törökországban, egy török állampolgár súlyosan, 17 magyar turista pedig könnyebben megsérült.

Mint Kiss Gábor isztambuli főkonzul az MTI-t telefonon tájékoztatta, a Haris Travel magyar utazási iroda 34 embert szállító autóbusza a délnyugat-törökországi Bodrum közelében összeütközött egy török személygépkocsival. A buszon 30 magyar turista és 4 főnyi török kiszolgáló személyzet utazott. A balesetet a török gépkocsi okozta, amely a busz oldalának ütközött. Mint mondta, a busz nem borult fel.

A balesetnek a magyar utasok közül 17 könnyebb sérültje van, őket egy Bodrum melletti modern kórházban látták el. Az egyetlen súlyos sérült török állampolgár, a török gépkocsiban ült, őt egy izmíri kórházba szállították. A főkonzul tájékoztatása szerint a Haris Travel felvette a kapcsolatot a biztosítóval. Az isztambuli főkonzulátus folyamatos kapcsolatban áll a kórházzal, ahol a magyar sérülteket ápolják, illetve a magyar utazásszervezővel. Szükség esetén a konzulátus munkatársai a helyszínre utaznak.

Péntekre  a főkonzul szerint az első kórházba szállított 10 magyar turistát már kiengedték. A másik kórházban tartott 7 sérültet elővigyázatosságból csütörtök éjszaka még benntartják – mondta Kiss Gábor. Közülük hatot péntek délelőtt valószínűleg kiengednek – tette hozzá.

A főkonzul elmondta, hogy felvették a kapcsolatot az utazást szervező irodával, a Haris Travellel, amelynek képviselői elmondták, hogy az útból még három nap lett volna hátra. A csoport tagjai közül többen közölték, hogy a történtek ellenére folytatni kívánják az útjukat, az ő számukra biztosítják a szükséges járművet. Néhányan viszomt jelezték, hogy haza kívánnak utazni, hazautazásukról a biztosító gondoskodik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik