Belföld

Figyelni kell az M43-ason, mert büntetnek

autópálya (autópálya, )
autópálya (autópálya, )

Felújítási munkálatok miatt ideiglenesen ingyenesen használhatják az autósok az M43-as autópálya két szegedi lehajtója közötti szakaszt, a többi részen azonban fizetni kell.

A 4519 jelű Csongrád–Szeged összekötőút M43 autópálya csomópont és Szeged, Ipoly sori csomópont közötti szakaszának felújítása kezdődött meg 2012. április 5-én.

A felújítás soron következő ütemében technológiai okok miatt, szükségessé válik a jelzett országos közútnak a Szeged- Hódmezővásárhely vasútvonal térségében a közúti forgalom előli teljes lezárása.

A teljes lezárás miatt szükségessé válik, az M43 autópálya és a 4519 jelű út csomópontjában a „Szeged- Észak” útirány megszüntetése, a csomópont részleges (Szeged irányú) lezárása. Az érintett útszakasz lezárásának idején az M43 autópálya 4519 jelű út és a 47. számú főút közötti szakaszán nem kell útdíjat fizetni.

Az ajánlott terelő útvonal: 4519 j. Csongrád–Szeged ök. út – M43 autópálya – 47. számú Debrecen–Szeged főút. A közlekedőket sárga színű jelzőtáblák segítik a terelés időtartama alatt. A fenti forgalmi módosítás és díjmentesség tervezett  befejezése 2012. június 15-e.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. felhívja az autósok figyelmét, hogy csak a fent jelzett szakaszt használhatják ingyenesen, amennyiben az M43-as más szakaszaira érnek, és nincs érvényes matricájuk, büntetni fogják őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik