Belföld

Éhező gyerekeket támogató étterem nyílik Szegeden

Gyermekétkeztetés ()
Gyermekétkeztetés ()

Kapocs Ételbár néven olcsó éttermet nyit az Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítvány – a Nagyáruház passage során – a Jókai utca 7. szám alatt.

A jó minőségű alapanyagokat felhasználó étterem a magas színvonalú vendéglátás mellett csupán az ételek bekerülési költségét fizetteti ki a vendégeivel. Így egy napi ebéd ára 399 forintért szerezhető meg. Mindenkinek, aki a Kapocs Ételbárban étkezik lehetősége van támogatni az Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítványt egy általa választott összeggel. Az így összegyűlt felajánlásokból ebédet biztosít a szervezet a rászoruló 14 év alatti gyermekeknek.

Minden ötödik gyerek éhezik és gyakran a tanórákon korgó gyomorral próbál feladatokat teljesíteni. Becslések szerint ma Magyarországon a gyerekek 18,7 százaléka szegénységben él, egyre több gyermek otthonából rendszeresen hiányzik az egészséges táplálék, a főtt étel és a gyümölcs is, így az Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítvány munkája a gyermekek és a felnőttek részére is életmentő lehet.

Az Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítvány szociális segítő programja nem hagyja a hátrányos helyzetben élő gyermekeket éhezni vagy alultápláltságban felnőni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik