Belföld

Mercivel járnak a kecskeméti munkások

mercedes-gyár(i) (ingyenes, mercedes gyár, kecskemét, )
mercedes-gyár(i) (ingyenes, mercedes gyár, kecskemét, )

Év végéig az autógyár minden dolgozója megtapasztalhatja a Mercedes-élményt.

Az igazgató utasítására a kecskeméti autógyár minden dolgozójának lehetőséget kell biztosítani arra, hogy “megtapasztalja a Mercedes-minőséget”. A cél érdekében 40 darab kocsit állítottak az alkalmazottak rendelkezésére, amelyeket egy napra vagy egy hétre vihetnek el a dolgozók – írja a vezess.hu. A munkások persze örülnek a lehetőségnek. Volt olyan dolgozó, aki arról mesélt a portálnak, hogy 12-13 milliós, fullextrás autót kapott kölcsön benzinkártyával, amit kétezer kilométerig használhatott.

A 2300 munkás feladata az autótesztért cserébe csupán annyi, hogy ki kell tölteniük egy kérdőívet a tapasztalataikról. Az így begyűjtött eredményeket pedig felhasználja a gyár a minőség további csiszolása érdekében.

A kecskeméti üzem a B-osztályos Mercedes mellett az év második felében egy vadonatúj négyajtós kupét is elkezd gyártani. A CLA névre keresztelt sportos középkategóriás az A és B közös padlólemezére épül, de hossza 4,6 méter, tengelytávja 2,7 méter lesz. Ahogy a modellcsalád többi tagjánál, a négyajtós kupénál is keresztben építik be a motort. Az őszi próbagyártást követően 2013-tól indul be ma még ismeretlen darabszámmal a teljes gyártás, a két típusból akár évi 300 000 darab összeszerelésére is képes lesz a magyar gyár.

Mint arról beszámoltunk, március végén indult a sorozatgyártás a Mercedes kecskeméti üzemében. A beruházástól nagyon sokat várnak. A gyár teljesítménye elemzők szerint szerint a GDP-t is érzékelhetően növeli majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik