Belföld

Az új adók és a Btk. van ma napirenden

A pénzügyi tranzakciós illeték és a biztosítási adó bevezetéséről, valamint az új Büntető törvénykönyvről folytatják a képviselők a már korábban megkezdett általános vitákat.

A reggel 9 órakor kezdődő napirend előtti felszólalásokat követően elsőként a pénzügyi tranzakciós illeték, majd a biztosítási adó bevezetéséről folytatódik az előző hétről elnapolt általános vita.

A kabinet május 9-i ülésén fogadta el a Széll Kálmán Terv 2.0-ban szereplő új adóintézkedéseket, így a távközlési adót, a pénzügyi tranzakciós illetéket és az egységes biztosítási adót, továbbá az energiaellátók jövedelemadójának 11 százalékra emelését, és az adó fizetésére kötelezettek körének bővítését. A tervek szerint az elfogadott intézkedésekkel az államháztartás hiánya a következő években 3 százalék alatt marad.

A délutáni óráktól a Budapesti Olimpiai Központ, vagyis a Puskás Ferenc stadion és környéke rekonstrukcióját tárgyalhatják a képviselők, akik a nap végén időkeret nélkül, várhatóan a késő esti órákba nyúlóan értékelhetik az új Btk.-t.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik