Belföld

Nyár végén kezdődhet a szegvári csatornázás

24.hu
24.hu

2012. 05. 29. 09:07

Az 1,8 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően a 4 ezer lakosú település lakosainak 92 százaléka él majd csatornázott ingatlanban.

A tájékoztatás szerint megindult a közbeszerzési eljárás a kivitelező kiválasztására, így várhatóan augusztus végén eldől, ki valósítja meg a beruházást. Azt követően elkezdődhet a szennyvíztisztító építése, valamint a csatornahálózat kiépítéséhez szükséges földmunka.

A beruházás teljes költsége 1,8 milliárd forint, a pénz 84,4 százalékát uniós és állami forrásokból fedezik.

A projekt részeként Szegvár határában épül egy szennyvíztisztító telep is, ahol a beérkező szennyvizet homok- és olajfogó, valamint az SBR technológiájú (eleveniszapos) biológiai tisztító segítségével tisztítják meg, majd az így keletkező tisztított szennyvizet a Kurcába vezetik. Így a település területén jelentősen csökken a felszín alatti vízbe jutott szennyeződés.

A fejlesztés során a szennyvíztisztító telep építése és a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése párhuzamosan történik. A szennyvízcsatorna- hálózat kiépítése Kórógyszentgyörgyön kezdődik.
A projektet a tervek szerint 2013. december 10-ig befejezik.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.