Belföld

Nyár végén kezdődhet a szegvári csatornázás

24.hu
24.hu

2012. 05. 29. 09:07

Az 1,8 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően a 4 ezer lakosú település lakosainak 92 százaléka él majd csatornázott ingatlanban.

A tájékoztatás szerint megindult a közbeszerzési eljárás a kivitelező kiválasztására, így várhatóan augusztus végén eldől, ki valósítja meg a beruházást. Azt követően elkezdődhet a szennyvíztisztító építése, valamint a csatornahálózat kiépítéséhez szükséges földmunka.

A beruházás teljes költsége 1,8 milliárd forint, a pénz 84,4 százalékát uniós és állami forrásokból fedezik.

A projekt részeként Szegvár határában épül egy szennyvíztisztító telep is, ahol a beérkező szennyvizet homok- és olajfogó, valamint az SBR technológiájú (eleveniszapos) biológiai tisztító segítségével tisztítják meg, majd az így keletkező tisztított szennyvizet a Kurcába vezetik. Így a település területén jelentősen csökken a felszín alatti vízbe jutott szennyeződés.

A fejlesztés során a szennyvíztisztító telep építése és a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése párhuzamosan történik. A szennyvízcsatorna- hálózat kiépítése Kórógyszentgyörgyön kezdődik.
A projektet a tervek szerint 2013. december 10-ig befejezik.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

US actress Sharon Stone arrives on May 21, 2013 for the screening of the film "Behind the Candelabra" presented in Competition at the 66th edition of the Cannes Film Festival in Cannes. Cannes, one of the world's top film festivals, opened on May 15 and will climax on May 26 with awards selected by a jury headed this year by Hollywood legend Steven Spielberg.     AFP PHOTO / LOIC VENANCE / AFP PHOTO / LOIC VENANCE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.