Belföld

Levelezzen Orbán Viktorral!

nemzeti konzultáció (nemzeti konzultáció)
nemzeti konzultáció (nemzeti konzultáció)

Kedden kezdik kiküldeni a 16 kérdésből álló legújabb nemzeti konzultációs kérdőívet. A VDSZ az erre költött pénzt az éhező gyerekeknek adná.

Új nemzeti konzultáció kezdődik, ezúttal elsősorban a munkahelyteremtéssel összefüggő kérdésekben kéri ki az emberek véleményét a kormány. A 16 kérdésből álló konzultációs íveket várhatóan kedden kezdik kiküldeni a mintegy nyolcmillió nagykorú állampolgárnak. Ez már a negyedik konzultáció – jelezte múlt héten Orbán Viktor, emlékeztetve az új alkotmánnyal, a szociális kérdésekkel kapcsolatos konzultációra, valamint a nyugdíjasokkal folytatott egyeztetésre.

Gyermekétkeztetésre is költhetnék

Éhező esztergomi gyerekeket lakatna jól a legújabb konzultációs levél árából a vegyipari szakszervezet, ezért kéri: ha a címzettek nem kívánnak válaszolni, juttassák el a küldeményt a VDSZ-hez – írja a NOL. Az összegyűlt papírt ott újrahasznosítják: hulladékként eladják, s a befolyó pénzből legalább egy tál meleg ételt juttatnak éhező gyerekeknek.

A már részben elfogadott új adókról és közterhekről konzultálna a kormány, de a tapasztalatok szerint úgysem figyel a véleményükre senki – jelentette ki Székely Tamás, a VDSZ elnöke. Ez szerinte azért is felháborító, mert a döntések előkészítése során senki nem kérdezte, mit akarnak az emberek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik