Belföld

Kihátráltak a cenzúra mögül Orosházán

Jobb belátásra tért az orosházi képviselők többsége, és megszüntette az önkormányzati televízió kizárólagos közvetítési jogát a testületi ülésekről.

Módosította az orosházi önkormányzat azt a közszolgáltatási megállapodást, amely eddig – törvénytelenül – kizárólagos közvetítési jogot biztosított a testületi ülésekről az önkormányzati tévének. A pénteki döntés értelmében így most már más is közvetíthet az eseményről.

Ahhoz, hogy pénteken a helyi testület módosítsa a szóban forgó szerződést, kínos helyzetek sokaságát kellett megélni. Februárban egy az ellenzéki frakció megbízásából dolgozó operatőrnek tiltotta meg azt a helyi jegyző és az Orosházi Média Kft. vezetője, hogy rögzítse a testületi ülést.

A soron következő márciusi ülésen – a válasz elől egymás után kitérő polgármester, jegyző, illetve tv-főszerkesztő helyett – az önkormányzat egyik jogászával mondatták ki, hogy a közvetítések kizárólagosságáról szóló passzus még az előző ciklusban került az említett szerződésbe. A narancs.hu is foglalkozott az üggyel, és leírták, hogy ez nem igaz.

A cikk folytatásához kattintson ide.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik