Belföld

Rakonczay Gábor, a rekorder kenus elválik feleségétől

rakonczay-gáborfb (rakonczay gábor, világrekorder kenus)
rakonczay-gáborfb (rakonczay gábor, világrekorder kenus)

Az Atlanti-óceánt egymagában átevező Rakonczay Gábor és felesége Viki, közösségi oldalukon jelentették be, hogy elválnak útjaik.

Sorsunk, életutunk, igen sokáig egy irányba haladt, ám ez most megváltozik – kezdődik a bejegyzés a pár Facebook-oldalán.

„A Tűzhangya evezőssel ketten együtt, majd Gábor Vitézzel egyedül átevezett az Atlanti-óceánon. A két út között pedig kétszer átvitorláztunk az óceánon. Együtt álmodtunk és dolgoztunk céljainkért, míg álmainkat megvalósítottuk. Minden megvolt hozzá. Akaraterő, kitartás, csapatmunka, no meg a szerencse. Úgy tűnt, hogy mi ketten együtt, amit csak akarunk, mindent el tudunk érni és le tudunk győzni!”

„Ám a nagy teljesítmények mögött nagy feszültségek indukálódnak. Csak a sikerorientált emberek képesek mindent alárendelni a cél elérésének érdekében. Mint ahogyan tettük ezt mi is. A sokévi megfeszített munka azonban rávilágított arra, hogy kapcsolatunk mégsem olyan erős, mint amit egy ilyen életvitel megkövetel. Gábor indulása előtt még hinni akartuk, hogy az átkelés után rendezni tudjuk közös életünket.”

„Azonban a távolság nem tett jót. Az átkelés alatti és az azután felmerült nehézségek, gondok tovább rontottak a helyzeten. Amit együtt megéltünk, az olyan szoros kötődés, ami soha nem halványul el. A szeretet, a tisztelet egymás iránt örök” – írja a házaspár.

„Mire észbe kaptunk, szembesülnünk kellett a ténnyel, szép lassan megváltoztunk és egymástól eltérő irányba indult el életünk. A legkevesebb, amit tehetünk, szeretettel elengedni a másikat, visszaadni egymás szabadságát! Fejet hajtunk egymás sportteljesítménye előtt, és emberi nagysága előtt!!”

„Számot vetettünk a közös múlttal. Ami akkor gond, baj, nehézség volt, mára megszépült. Kirajzolódni látszanak az utak, elképzelések, lehetőségek. A mi kettőnk története jó példa arra, hogy ugyan útjain elválnak, de álmainkat nem adjuk fel, tudjuk, mit akarunk tenni a jövőben és hálásak vagyunk egymásnak, hogy az eddigi utat együtt tettük meg!

Kedves barátaink, szimpatizánsok, ismerősök! Köszönjük a sok-sok lelkes bíztatást, támogatást!!! Sorsunk alakulásáról, terveinkről, programjainkról a jövőben az új, önálló Viki illetve Gábor Facebook oldalról értesítünk mindenkit, és az élet megy tovább.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik