Belföld

Országos Sporttudományi Kongresszus Szegeden

Az utánpótlás-nevelés, a professzionális sport, a sportorvoslás, a szabadidősport és a rehabilitáció a kiemelt témái a IX. Országos Sporttudományi Kongresszusnak.

A háromnapos tudományos ülésen neves külföldi és hazai sporttudósok előadásait hallgathatják meg az érdeklődők. A szervezők csütörtöki tájékoztatása szerint a több mint háromszáz résztvevő mintegy 160 prezentációt láthat a tanácskozáson az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A programot szakkönyvkiállítás és -vásár, bemutatók és egészségügyi mérések is színesítik.

Tóth Miklós a Magyar Sporttudományi Társaság elnöke az MTI-nek elmondta: a sport társadalmi jelentősége óriási, mert a családok életét döntően befolyásolja, hogy a gyermekek sportolnak-e, ehhez képest a sporttudomány elfogadottsága alacsony, ezért fontosak az ilyen és hasonló rendezvények.

A sport mint nemzeti vagyon húsz év alatt elveszett, így a magyarok keveset mozognak” – vélte a szakember. “A családok életébe ezt a nemzeti sajátságot, karaktert vissza kell hozni. A mostani időkben az embereknek többet kell foglalkozniuk a sporttal, és szervezetünk tudományos adatokkal támasztja alá azt, hogy az egészség érdekében érdemes mozogni. Ebben a munkában fontos szerepe van az államnak és a gyermekeknél a mindennapos testnevelésnek. Emellett azonban lényeges, hogy a sportágválasztás személyre szabott legyen, hiszen a mozgásnak örömforrásnak kell lennie” – tette hozzá Tóth Miklós.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik