Belföld

Pénzbüntetést kapott a városának csaló polgármester

bíróság (bíróság, )
bíróság (bíróság, )

Pacsa polgármesterét a bíróság magánokirat-hamisítás miatt 1,2 millió forint pénzbüntetésre ítélte, mert mást is felújíttatott egy kapott támogatásból.

Pacsa önkormányzata az Ady utca 637 méter hosszú szakaszát újítatta fel. A bruttó 14,7 millió forintos beruházáshoz 6 millió forint, vissza nem térítendő támogatást nyert el a kisváros.

Henczi Zoltán, a Zala megyei település független polgármestere együttműködési szerződést kötött a kivitelezővel. A megállapodást 2009 augusztusában – mivel az Ady utca 150 méteres szakaszának felújítása annak jó állapota miatt nem volt indokolt – módosították, és a fennmaradó, csaknem 50 köbméter aszfaltot más utcák, járdák burkolatához használták fel. (A helyszínre szállított, forró aszfalt beépítés nélkül pár órán belül veszélyes hulladékká vált volna.)

A munkák elvégzése után Henczi Zoltán az önkormányzat nevében igazolta az Ady utca teljes szakaszának felújítását. A kivitelezésről kiállított igazolással, számlaösszesítőkkel a polgármester valótlanul azt igazolta, hogy a támogatási összeget a pályázati célra használták fel, így a település összesen 931 ezer forint jogtalan támogatást vett igénybe.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész és a vádlott három nap gondolkozási időt kért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik