Belföld

Nőgyógyászati szűrés is lesz a budapesti Gyereknapon

gyereknap (gyereknap, játszóház, )
gyereknap (gyereknap, játszóház, )

Ismét ingyenes gyereknapot szervez a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, a hátrányos helyzetű családok számára. Lesz légvár, arcfestés és focikupa.

„A szegény gyerekek ilyenkor juthatnak egy kis örömhöz – ígérte Tarlós István főpolgármester, keddi sajtótájékoztatón. Bár idén csak a polgármesteri célalapból tudják támogatni a városligeti rendezvényt, így Budapest a harmincmilliós rendezvény hatodát finanszírozza, a többit a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat állja.

A kétnapos rendezvényre több tízezer gyereket várnak. A játékok mellett idén is lesznek koncertek, a nőket pedig ingyenes nőgyógyászati szűréssel várják. A hagyományokhoz híven ismét a helyszínen lesz a Gyermekmentő Szolgálat fogászati szűrőbusza is. Ezen kívül a „nemzetek utcáján” 14 nagykövetség is képviselteti magát.

Terveznek egy rekordkísérletet is: Kovács Péter feestyle futball-világbajnok a sarokdekázás legújabb rekordját szeretné felállítani. A kétnapos rendezvényen összesen 35 helyszínen várják az érdeklődőket.

Az idei rendezvényen először lesz szó az energiáról, bemutatják a gyerekeknek, hogyan lehet spórolni a háztartásban.

A gyermeknapot 1990 óta rendezik meg a Városligetben. Tavaly közel 400 ezer gyermek és felnőtt vett részt az eseményen. A részletes programot ide kattintva olvashatja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik