Belföld

Már nem Szabó Bálint a DK szóvivője Szegeden

Sajtótájékoztatón jelentette be Szabó Bálint, hogy fél év után távozik posztjáról, hogy a DK választási programjának kidolgozására koncentrálhasson.

A Demokratikus Koalíció szegedi szervezete igazán aktív időszakot tudhat magáénak az utóbbi hónapokban. Tiltakoztak Schmitt Pál látogatása ellen, amikor a lengyel államelnökkel találkozott Szegeden a plágiumbotrányba keveredett köztársasági elnök, felháborodásuknak adtak hangot, amikor Csongrád megye díszpolgárává választották Deutsch Tamást, feljelentették a jobbik prominenseit egy korrupció-gyanús ügyben.

Mindezen akciók mögött a párt szegedi szóvivőjének kemény munkája állt, ám Szabó Bálint most úgy érzi, hogy távoznia kell a posztról. A párt választási programjának kidolgozásában szeretne aktívan részt venni, így a kommunikációs, illetve koordinációs munkát most felváltja a programalkotás feladata.

Szabó Bálint a tájékoztatón nem tért ki a részleteket firtató felvetések elől sem. A Szeged24 kérdésére elárulta, hogy egyelőre senki sem vesz át a szóvivői feladatokat tőle, és azt sem tagadta, hogy nem elégedettek a város szocialista polgármesterének munkájával. Úgy fogalmazott, hogy azok a választók, akik két éve a szocialistákra, illetve a Fideszre szavaztak, csalódtak a két politikai oldalban, ugyanis a város érdekei minden politikai érdeket felül kell, hogy írjanak. A folytonos civakodás a polgármester és a minimális többségű jobboldali frakció között nem vezet semmi eredményre, a város lakói pedig be fogják látni, hogy tarthatatlan ez az állapot.

Szabó szerint Botka Lászlónak rövidesen döntenie kell arról, hogy polgármesterként vagy országos pártvezetőként kíván-e tovább politizálni. Az új jogszabályok szerint ugyanis nem lehet egyszerre országgyűlési képviselő és polgármester. A DK-s politikus szerint Botka hibát követ el azzal, hogy a saját pártján belül nem engedi megerősödni azokat a helyi politikusokat, akik a helyébe léphetnének, amennyiben a parlamenti padsorokat választja a polgármesteri pulpitus helyett.

Szabó úgy gondolja, hogy a Demokratikus Koalíció akár már a 2014-es választásokon a legerősebb demokratikus párt lehet, amelynek vezetésével a jelenlegi ellenzék legyőzheti a Fideszt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik