Belföld

Mag és Maghéj

Mag-es-Maghej(3)(960x640).jpg (Mag és Maghéj)
Mag-es-Maghej(3)(960x640).jpg (Mag és Maghéj)

Hiteles információktól és gyerekfantáziának szárnyakat adó foglalkozásoktól hemzsegő napot tartottak szombaton A Szabadművelődés Házában és a tóparton.

A kisgyermekes szülők számára helybéli szakemberek adtak táplálási és nevelési tanácsokat, elsajátíthatták a babamasszázs fogásait, az egészséges bébipürék készítésének praktikáit. Előadásokat hallgathattak a kötődésről, az elvásáról, a gyermekek lelki fejlődéséről. Szabó Anikó fejlesztőpedagógus a speciális nevelési igényű gyerekek közoktatásban betöltött helyzetéről beszélt. Hogyan lehet anyaként nőnek maradni? Séllei Györgyi szexuálpszichológussal erre a zsonglőr ügyességét igénylő egyensúlyozáshoz keresték a lehetőségeket a hallgatók. De hasznos ismereteket gyűjthettek be az érintettek a hisztiről is, a jutalmazás-büntetés témaköréből, Németh Istvánnétól pedig megtudhatták, hogy nincs lefekvés mese vagy a nap eseményeinek megnyugtató tónusban történő átbeszélése nélkül, legyen bármennyire is kimerült az édesanya, a gyereknek a jó elalváshoz a hangja szükséges.

Míg a szülők okosodtak, a kicsiket a népi játszótér várta fonott kosaras körhintával, kukoricát őrlő malomkerékkel, ügyességi játékokkal. A vadmadárkórház réti héját és baglyot hozott, a bátrabbak maguk is tarthatták a madarakat. A nagyobbacskák Fehérváry Ildikóval szemrevaló ékszereket készítettek. A mesesarokban a többgyermekes apa, Tűzkő Sándor színész olvasta fel kedvenc meséit Benedek Elektől. Hatalmas sikert aratott a Fit Kid, akrobatikus gyerektánc bemutató is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik