Belföld

Levélben is szavazhatnak majd a kettős állampolgárok

Hamarosan megszületik az a törvény, amely lehetővé teszi, hogy levélben is szavazhassanak a kettős állampolgárok a magyar parlamenti választáson.

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Chicagóban jelentette be ezt a helyi magyarok előtt tartott beszédében. Kijelentette, ha nem fog belátható időn belül legalább 5,5 millió magyar dolgozni és adót fizetni, az ország nem áll meg a lábán.

A kormányfő arra biztatta a mintegy 300 jelenlévőt, hogy – “most, hogy a magyar állampolgárság hátszele végigfúj a magyarlakta területeken” – azok, akik nem honosításra várnak, hanem egész egyszerűen csak korábban nem folyamodtak a magyar állampolgárságot biztosító dokumentumért, tegyék ezt meg. Ennek lesz jelentősége, mert így részt vehetnek majd a magyar nemzet legfontosabb döntéseiben, így a parlamenti választáson is – magyarázta.

Orbán azt is mondta a chicagói Szent István-templom épületében tartott beszédében, hogy “a megelőző évek során zaciba vágták Magyarországot: óriási hiteleket vettek fel, cserébe pedig elzálogosították Magyarországot.” Ez a hitel pedig “agyonnyom bennünket, egy óriási adóssághegy alatt vagyunk” – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor szerint 2010-ben, a kormányváltáskor Magyarország rosszabb gazdasági helyzetben volt, mint Görögország. Az egyik legfontosabb célnak azt nevezte, hogy belátható időn belül legalább 5,5 millió magyar embernek kell dolgoznia és adót fizetnie. “Ha ezt nem tudjuk elérni, lehet akármilyen hókuszpókusz, könyvelés, pénzügyi trükközés, az ország nem fog megállni a lábán” – jelentette ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik