Belföld

Félmillió utas zsúfolódik össze a MÁV-szerelvényeken pénteken

vonat (vonat, )
vonat (vonat, )

Csaknem félmillió utas kiszolgálására készül a vasúttársaság a pünkösdi ünnep és a Világharmónia Futás kapcsán.

A vasúttársaság pluszkocsikkal erősít a forgalmas hétvégére. Május 25-én a Világharmónia Futás rendezvény és a pünkösdi ünnep rendkívül nagy utasforgalmra számítanak a vonalakon. A MÁV közleményében arra kérik az utasokat, hogy aki teheti, tervezze egy másik napra a vasúti utazását, mert várhatóan az összes üzemképes vasúti jármű közlekedtetésével sem lesz elkerülhető a főváros irányába és irányából a zsúfoltság. A megnövekvő utasforgalomra a hajnali, reggeli órákban Budapest irányába, a délutáni időszakban pedig a főváros irányából kell számítani az utazóknak.

Május 25-én, pénteken 8 és 16 óra között rekord felállítására készül több ezer gyerek és kísérője a budapesti Szent György téren. Az előzetesen rendelkezésre álló információk alapján csak erre a rendezvényre és utána visszafelé nagyságrendileg ötezer résztvevő utazik aznap vasúton. Mindez a pünkösd péntekén tapasztalható megnövekvő utasforgalmon és a májusi hónapokra jellemző csoportos utazásokon túl a szokásosnál is jóval nagyobb zsúfoltságot okoz vélhetően. A vasúttársaság szerint akár menetrenden felüli mentesítő vonat elindítására is sor kerülhet.

A MÁV-START Zrt. az összes rendelkezésére álló járművet (nagyságrendileg kétezret) közlekedteti ezen a napon a szerelvényekben, továbbá – az utaztatásban érintett egyéb területeken is – több vasutas bevonásával, megerősített szolgálattal készül. A menetjegyeket a társaság szerint érdemes az interneten előre megváltani a zsúfoltság elkerülése végett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik