Belföld

Hogy dübörögjön a megyei gazdaság

Újra kezet fogott az IPOSZ és a megyei önkormányzat. A felek egy 1995-ös, mára elavultnak vélt együttműködési megállapodást kötöttek újra pénteken, a Győri Ipartestület székházában.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat és az Ipartestületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége 17 évvel ezelőtt szignózta első paktumát, melyet most újraértelmeztek a felek. A frissített szerződést május 18-án ismét aláírták az érintettek, így Kóczán Zoltán, a megyei önkormányzat alelnöke, Pongrácz László, a Csorna és környéke Ipartestület elnöke és Winkler Károly, a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület elnöke is aláírásával hitelesítette, a remélhetőleg újabb 17 évre szóló okmányt. Az együttműködés elsődleges célja természetesen az, hogy a megye településein dolgozó helyi vállalkozásokat segítsék a gazdasági tevékenységek feltárásában, biztosítsák a társaságoknak illetve dolgozóiknak a továbbképzésekben való részvételt, de a hazai és a határon átnyúló projektekben is helyzetbe hozzák a cégeket. „Az unió tagjai vagyunk, ezért fontos, hogy már ne csak a térségünkben, hanem a határon átnyúló programokban is lépéseket eszközöljünk. Szabad mozgás van, a határok már nem elválasztanak, sokkal inkább összekötnek minket, így érdemes ezekből a projektekből is kivenniük a részüket a vállalkozóknak” – hangsúlyozta a kölcsönös segítségnyújtás lényegét Kóczán Zoltán.

A megállapodás a településmarketingben végzett munkára és a munkahelyteremtés fontosságára is kitér, de azt is rögzíti, hogy a felek, a kihalófélben lévő szakmák újraindításában is támogató szerepet játszanak majd, és a kézműipar több évszázados hagyományait, értékeit is megőrzik a jövőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik