Belföld

Jól vizsgázott Selmeczi Gabriella

Elfogadta a kormány Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi megbízott jelentését, így hamarosan országgyűlési határozat mondhatja ki, hogy rendkívül drága és felesleges kísérlet volt a magánnyugdíj-pénztári rendszer hazai bevezetése és működtetése - írja a Magyar Nemzet kormányzati forrásra hivatkozva.

A jelentés egyebek mellett megállapítja, hogy több felelőtlen intézkedés hatására a pénztártagok átlagosan megtakarításuk ötödét veszítették el a kötelező magánkasszák rendszerében.

A lap úgy tudja, a kabinet által szerdán elfogadott dokumentum a jövő héten az illetékes parlamenti bizottságok elé kerülhet, és azt az Országgyűlés akár már május végéig elfogadhatja.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal ellenőrzései nyomán eddig három magánnyugdíjpénztár esetében kilenc feljelentés született ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés és sikkasztás gyanújával, amelyek elbírálásáról, a nyomozás esetleges elindításáról hamarosan dönt a Fővárosi Főügyészség – írta a Magyar Nemzet. A lap szerint hamarosan újabb feljelentések születhetnek a magánkasszák befektetéseivel kapcsolatban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik