Belföld

LMP: Rommá adóztatják az országot

A kormány csaknem 30 új adónemet vetett ki, melyek közül 5 már ebben a hónapban élesedhet. Az ellenzéki párt szerint ez az ország "rommá adóztatása".

Az LMP véleménye szerint azzal, hogy a kormány közel 30 új közterhet vetett ki, amelyek közül ötöt ebben a hónapban akarnak bevezetni, a kabinet „rommá adóztatja az országot” -– mondta csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján Vágó Gábor.

A képviselő úgy fogalmazott, hogy hozzá kell szokni a kiszámíthatatlansághoz, mert Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter ötletszerűen vezet be újabb és újabb adókat. Szavai szerint ezek hatására a háztartások „legatyásodtak”, a vállalkozók kasszái konganak az ürességtől, a gazdasági aktivitás és a GDP pedig csökken.

Vágó Gábor kijelentette: ezekkel a lépésekkel „rommá adóztatják az országot és ezeken a romokon az oligarchák tort ülnek, miközben újabb és újabb tíz, vagy akár százmilliárdos megbízásokkal tömik a saját bendőjüket”.

Visszautalt arra, hogy Orbán Viktor egy áprilisban feltett azonnali kérdésére azt válaszolta a parlamentben, hogy év közben csak súlyos kényszer esetén lehet új adókat bevezetni. Szavai szerint ezt a súlyos kényszert a kormány állítja elő azzal, hogy az előző adók által okozott problémákat folyamatosan újabb megszorításokkal akarja kezelni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik