Belföld

Bombariadó a szegedi Árkádban

Délelőtt fél 10-kor szóltak először a bevásárlóközpontban tartózkodóknak, hogy technikai okok miatt mindenki hagyja el az épületet.

A Szeged24 helyszínen tartózkodó munkatársa arról számolt be, hogy a figyelmeztetés egyre sűrűbben hangzott el, üzletenként egy dolgozó mardhatott, azonban mindenki másnak el kellett hagynia a bevásárlóközpont épületét. Rövidesen lezárták a környék utcáit is, így jelenleg a bombakereső egységek tartózkodnak az Árkádban.

A rendőrség a bejelentést követően a helyszínre vonult, az épületet kiürítette, annak környékét lezárta, majd bombakereső kutyákkal megkezdték a helyiségek átvizsgálását. A keresés délután egy óráig tartott, a bombakutatók az épületben robbanószerkezetet nem találtak. Az épület átvizsgálását 17 rendőr és 3 bombakeresésre kiképzett kutya végezte el, a külső biztosításban mintegy 30 rendőr vett részt.

Az épület átvizsgálásával párhuzamosan a rendőrség megkezdte azokat az intézkedéseket is, melyek az elkövető személyének megállapítására irányulnak. A Szegedi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés vétség gyanúja alapján indított az ügyben büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik