Belföld

52 új önkéntes tűzoltó áll munkába Győr megyében

Sopronban 7 fő, Mosonmagyaróváron 25 fő, Győrben 20 fő tett sikeres vizsgát. A cél: a lakosság még nagyobb biztonságban legyen.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetséggel közösen 2012. április 14. és május 12. között tűzoltó alaptanfolyamot szervezett az önkéntes tűzoltó egyesületek tagjai részére. Igazgatóságunk kiemelt figyelmet fordít a tűzoltásban önkéntesen résztvevő egyesületek munkájának segítésére. A szubszidiaritás elvének megfelelően az oktatás a hivatásos tűzoltó-parancsnokságokon zajlott, mivel a tűzoltó egyesület és közöttük jön létre az együttműködési megállapodás – tájékoztatta a Győr24-et a Győr-Moson-Sopron megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Május 12-én egymást követő időpontokban Sopronban, Mosonmagyaróváron és Győrben hajtotta végre az igazgatóság a 40 órás tanfolyam vizsgáját. Sopronban 7 fő, Mosonmagyaróváron 25 fő, Győrben 20 fő tett sikeres vizsgát. A vizsga elméleti és gyakorlati feladatokból állt. Az elméleti részben tesztlapot töltöttek a vizsgázók, majd szóbeli vizsgára került sor. Ezt követte a gyakorlati vizsga, ahol a meghatározott feladatot, a szabályzatnak megfelelő szereléssel kellett végrehajtaniuk az önkéntes tűzoltóknak.

Az önkéntesség érték, a változás iránya csak az egységesség megteremtése lehet, a cél pedig, hogy a lakosság még nagyobb biztonságban legyen. Az igazgatóság célja, hogy összehangolja a hivatásosok és az önkéntesek tevékenységét, de ugyanezt kell tenniük az egyes önkéntes szervezeteknek egymás között is. Meg kell találnunk annak a módját, hogyan lehet az önkéntes egyesületek súlyát, társadalmi elismertségét növelni, miként lehet a hivatásosokkal való partnerségüket erősíteni. Ennek elérésére tettünk egy fontos lépést azzal, hogy újabb 52 fővel bővítettük azon önkéntesek létszámát, akik segítik a megye tűzvédelmének növelését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik