Belföld

Szobrot állítanak az Élet Menetének

A múlttal való együttélést, a jövő generációk történelmi tudatosságát megmintázó emlékművet állít a most 10 éves Élet Menete Alapítvány Budapest belvárosában – olvasható a szervezet közleményében.

Az Élet Menete Mementót a főváros V. kerülete fogadta be, a szobor alapkövét pénteken az alapítvány képviselői és Rogán Antal polgármester fektették le. A városvezető az eseményen elmondta: „ez az ország a közös országunk, közösen építjük, és aki ezt akadályozza, az nem Magyarország javát akarja.” A polgármester hozzátette, mindenben támogatja az Élet Menete Alapítvány célkitűzéseit.


Az emlékmű látványterve

A köztéri alkotás 8 millió forintos költségeit adományokból és pályázati forrásokból fedezi a szervezet. Az alapítvány pályázatára három pályamű érkezett be, amelyből a zsűritagok szerint Kelemen Zénó alkotása fejezi ki legjobban az Élet Menete hitvallását: „A múltról a jövőért”.

A Magyarországi Élet Menete Alapítvány az 53 országban működő nemzetközi March of the Living Organization tagja. Az alapítvány megemlékezéseket szervez a zsidóság legnagyobb tragédiájának helyszínére, a lengyelországi Auschwitz- Birkenauba, valamint Budapesten a Holokauszt Magyarországi Emléknapja alkalmából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik