Belföld

Így nyerheti meg a lottóötöst!

Nem szeretne osztozkodni a hatalmas pénznyereményen? Kíváncsi rá, milyen számokkal tudná egyedül elvinni a főnyereményt? Tuti tippek a 3,2 milliárdhoz.

Leírhatatlanul nagy öröm komolyabb pénzt nyerni a lottón, de még egy öttalalálatos esetében sem mindegy, hogy az mikor, és hogyan történik meg velünk. Mondjuk most szombaton, amikor 3,2 milliárdot ér az ötös, vagy egy telitalálatot követő héten, amikor „csak” 85 milliót. De ha már egyszer akkora mázlink van, hogy minden számot eltaláltunk, jó lenne, ha legalább nem kellene megosztozkodnunk valakivel a főnyereményen. Nincs ugyanis bosszantóbb, annál, mint amikor amiatt kell mérgelődnünk, hogy annak a “hülyének” is éppen most tudott ötöse lenni?!

A fortunaweb.hu szerkesztősége ezért összegyűjtött néhány tuti tippet, amelyek segítségével jó esélyünk lehet arra, hogy egyedül vigyük el a jackpotot.

1. A legfontosabb szabály, hogy kerüljük a népszerű számokat. Ezeket ugyanis rengetegen megjátsszák, így ha kisorsolják őket, garantáltan több telitalálatos születik. Elég csak a 2004-es példát említeni, amikor is éppen azon a héten volt egyszerre négy darab ötös, amikor a kihúzott golyók között a 21-es, az 56-os, no és a 10-es is szerepelt. Érdemes tehát mellőzni a meseszámokat, mint például a 3-ast, a 7-est, a 21-est, a 33-ast és a 77-est.

2. Ugyancsak kerüljük a történelmi számként elhíresült 56-ost, valamint a népszerű szeretkezési pózra utaló 69-est is. Sokan előszeretettel ikszelik be születési dátumukat, ami felnőttek lévén ugyebár 19-essel kezdődik, ezért ettől is érdemes eltekinteni. Ezt a megállapítást támasztja alá az is, hogy mikor 2009 novemberében háromfelé oszlott a jackpot, a nyerő számsor így festett: 15, 19, 45, 63 és 68.


Óriási nyeremény 1985-ben: a pénztárosok előkészítik a kettő és negyed millió forintot
Fotó: H. Szabó Sándor / MTI

3. Szintén kerülendő az 1-es, a tökéletes számnak tartott 12-es, valamint a balszerencsésnek tartott 13-as is.

4. Arra is érdemes odafigyelni, hogy a számmező második felében, vagyis a 46-től 90-ig terjedő szakaszon is helyezzünk el legalább egy, de inkább kettő, esetleg három ikszet.

5. Egy svájci matematika-professzor – aki egy éven keresztül vizsgálta azt, hogy az emberek milyen számokkal próbálnak meg a számsorsjátékokban frankmilliókhoz jutni – azt tapasztalta, hogy sokan hisznek a számsorok ismétlődésében. Ezért aztán szívesen választják azokat a számokat, amelyeket egy évvel korábban ugyanazon a héten, néhány nappal előbb egy szomszédos országban, vagy ugyanott, de egy másik játékban sorsoltak ki. Pedig a lottó olyan játék, ahol minden egyes sorsoláson az összes variációnak ugyanakkora a valószínűsége, így az ismétlődésnek is éppúgy 1 a közel 44 millióhoz az esélye, mint bármelyik más kombinációnak. Éppen ezért ne higgyünk a számsorok ismétlődésében, felesleges!

6. Akadnak olyanok is, akik ikszelésükkel valamilyen szabályos geometriai alakzatot, például átlót helyeznek el a játékmezőben, esetleg annak mind a négy sarkában lévő számot bejelölik, ezért ezt a módszert sem érdemes alkalmaznunk. A Valami Amerika című filmben például András az 1, 2, 3, 4, 5 számsorral ütötte meg a főnyereményt. Ha azonban igazán sokat akarunk nyerni, inkább ne próbálkozzunk ezzel, sőt, a 86, 87, 88, 89, 90 kombinációval sem, mert ha valamelyik esetleg bejönne, meglepődnénk, hogy ez rajtunk kívül milyen sokaknak jutott még az eszébe.

Ha további tippekre is kíváncsi, kattintson a Fortunaweb oldalára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik