Belföld

Hétvégén Szegedre jönnek a magyar lionok

A világ legjobb civil szervezetének választott nemzetközi jótékonysági szervezet hazai tagjai gyűlnek össze elsőországos találkozóra.

A lionok céljai egyértelműek, működésük áttekinthető, eredményeik kézzelfoghatóak” – fogalmazott az Omega együttes ismert zenésze a Lions mozgalomról. A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége hétvégén Szegeden illetve Ópusztaszeren tartja a 23. úgynevezett Nemzeti Konvencióját – tájékoztatta a Szeged24-et a szervezet kormányzója.

Németh István tudatta: az ország negyvennégy klubjából csaknem kétszázan jelezték részvételüket a szegedi eseményre, amely első ízben a magyarországi Lions Klubok Országos Találkozója is lesz. A kétnapos program során többek közt a csaknem ezer főt számláló magyar szövetség vezetői beszámolnak éves munkájukról, áttekintik a jövő jószolgálati feladatait és emlékfát is ültenek az  Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

A magyar Lions mozgalom a világ legnagyobb jótékonysági szervezeténak tagjaként évente kétszáz millió forint értékű támogatást nyújt a nehéz sorsú embereknek – közölte Németh István. A tekintélyes Financial Times amerikai napilap egyébként öt évvel ezelőtt csaknem félezer vezető cég szakemberének szavazata alapján harmincnégy nemzetközi jószolgálati szervezetet állított rangsorba. A Lions Clubok Nemzetközi Szövetségének alapítványa ekkor elnyerte a világ legjobb civil szervezetének címét. Az elismerést többek között azzal érdemelte ki az Lions, hogy a jószolgálatra összegyűjtött adományok teljes összegét eljuttatja a rászorulókhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik