Belföld

Együttműködik a szegedi jogi kar a fogyasztóvédőkkel

A leendő jogászok képzését segítő együttműködési megállapodást kötött a Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége és az egyetem jogi kara.

Petrik Sándor, a felügyelőség vezetője elmondta, a szervezet fontos feladata a fiatalok képzése, annak érdekében, hogy tisztában legyenek jogaikkal, meg tudják védeni érdekeiket.

Az igazgató közölte, az együttműködési megállapodás révén a joghallgatók az egyetemen a fogyasztóvédelmi joggal kapcsolatban megszerzett elméleti tudásukat egészíthetik ki gyakorlati ismeretekkel.

A diákok elsősorban a fogyasztóvédelmi jogérvényesítés folyamatával, illetve a hatóság munkájával ismerkedhetnek meg. A hatóság ezentúl közigazgatási gyakorlatra fogad hallgatókat és szakmai segítséget nyújt a fogyasztóvédelmi jogot érintő évfolyam- és szakdolgozatot készítő egyetemisták számára.

A felügyelőség Hajsza a veszélyes áruk után! címmel versenyt is hirdet középiskolások és egyetemisták számára. Az év végéig tartó megmérettetés célja minél több – a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) honlapján (www.nfh.hu) közzétette – veszélyes termék felkutatása az üzletekben, piacokon, vásárokban vagy web-áruházakban. Az indulók feladata, hogy értesítsék a hatóságot, amennyiben letiltott vagy ahhoz megtévesztésig hasonló műszaki cikket, háztartási terméket, gyermekjátékot, sportszert találnak.

A felügyelőség ellenőrzi a bejelentésben szereplő információkat, majd szükség esetén helyszíni vizsgálatot végez, a megállapításokról, az esetlegesen indított eljárás eredményéről pedig értesíti a versenyzőt.
A legjobban szereplő fiatalok értékes nyereményeket kapnak, és ellátogathatnak az NFH laboratóriumába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik