Belföld

Az angol írásbelikkel folytatódnak az érettségi vizsgák

érettségi (érettségi)
érettségi (érettségi)

Az első idegen nyelvi vizsgáin középszinten 1.198 vizsgahelyszínen 57.023-an, emelt szinten 108 vizsgahelyszínen 7.801-en adnak számot tudásukról.

Az oktatási államtitkárság tájékoztatása szerint az angol nyelv írásbeli érettségi vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből áll.

Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc, ebből az első rész, az “Olvasott szöveg értése” 60 perces, míg a második rész, a “Nyelvhelyesség” feladatsorának megoldására 30 perc áll rendelkezésre. Az ezt követő szünet után a félórás “Hallott szöveg értése” vizsgaösszetevő következik, végül az “Íráskészség” 60 perc időtartamú feladatsora.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az előzőekben is felsorolt vizsgaösszetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, a feladatok megoldására fordítható idő sorrendben 70, 50, 30, illetve 90 perc.
Az íráskészség vizsgarésznél a feladatok megoldásához mindkét szinten lehet használni nyomtatott szótárt, a többi vizsgarésznél semmilyen segédeszköz nem használható.

Emelt és középszinten is egymástól független az egyes vizsgaösszetevők értékelése, és a feladatok megoldása központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik