Belföld

Jekyll és Hyde a Klauzál térre költözött

Kentaur lenyűgöző Jekyll és Hyde díszletterveit mutatja be az a plakát kiállítás, amely a Klauzál téren nyílt.

A közönség általában hálás, ha betekinthet egy színházi előadás születésének folyamatába. A Szegedi Szabadtéri Játékok most nyitó produkciójának, a Jekyll és Hyde-nak díszletterveiről rántja le a leplet, méghozzá egy utcai plakátkiállítással.

A kedd délelőtti borongós idő ellenére már a próbák izgalmának hevében nyitotta meg a street art tárlatot a tervező, Kentaur – akinek neve és tehetsége nem ismeretlen a Dóm téri nézők előtt –, valamint Janza Kata és Tunyogi Bernadett, az előadás két női főszereplője, akik egy duettel adtak ízelítőt a thriller-musicalből a téren sétáló közönségnek.

Kentaur zseniálisan trükkös díszletet tervezett a Jekyll-hez. Elmondása szerint a különleges világítástechnika, amit az előadás során alkalmaznak, olyan intenzív látványt nyújt majd a Dóm tér színpadán, amelyhez foghatót nem láttak még a szegedi nézők. Ezt a plakátok is bizonyítják: hol a londoni temető sejtelmesen szürke hangulatát jelenítik meg a tervek, hol pedig azt, hogyan borul virtuálisan lángokba a színpad.

A Szegedi Szabadtéri Játékok nyitó előadását, Frank Wildhor–Leslie Bricusse–Valla Attila–Venyige Sándor horrormusicaljét július 6-tól láthatja majd a közönség a Dóm téren.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik