Belföld

Feljelentik a jobbikos képviselőt

Feljelenti az ügyészségen a Demokratikus Koalíció Keresztúri Farkas Csaba szegedi jobbikos városi képviselőt.

A Szeged24 információja szerint a Demokratikus Koalíció (DK) feljelenti a nyomozó ügyészségen Dr. Keresztúri Farkas Csaba szegedi képviselőt, aki egyben a városi jogi bizottság elnöke, a pénzügyi bizottság alelnöke és a vagyongazdálkodási bizottság tagja is.

Óh, de örülök“- reagált ironikusan a jobbikos képviselő, amikor telefonon utolértük. Részleteket azonban nem mondott, mindössze annyit árult el: egyeztetnie kell a párt vezetésével, hogy kívánnak-e nyilatkozni. Ahogy arról a Szeged24 korábban beszámolt: a DK egy szintén volt jobbikos szentendrei képviselő Dr. Filó András az interneten nyilvánosságra hozott levele alapján azt sejti, hogy a Jobbik pártfinanszírozása korrupciógyanús, ezért tesz feljelentést az ügyészségen. A szentendrei honatya nyílt levelében nem kevesebbet állít, mint azt, hogy azért kezdeményezte még februárban Vona Gábor pártelnök a leváltását és kizárását a Jobbikból, mert „nem volt hajlandó részt venni korrupcióban.”

A Filó-levél szerint a szentendrei képviselő egy interpellációt nyújtott be, melyben szakértői véleményekre hivatkozva azt kifogásolta, hogy az ÉP-Kar Zrt. nem megfelelő minőségben végzett el útburkolati munkákat a városban. Filó azt állítja: hogy ezután felhívta Szegedről Dr. Keresztúri Farkas Csaba majd a Jobbik Csongrád megyei elnökével, Tóth  Péterrel személyesen is elmentek hozzá Szentendrére, és arra kérték, hogy vonja vissza interpellációját, mert  „az ÉP-KAR támogatta a Jobbik kampányát és az interpelláció nagy károkat okozhat a következő versenytárgyalások során“.

Filó azonban elutasította a kérést, amelynek levele szerint az lett a következménye, hogy Dr. Keresztúri Farkas Csaba felhívta Vona Gábor pártelnököt, aki személyes főtanácsadójának Forrai Richárdnakadta ki” az ügyét. Filó állítása szerint február 22.-én egy vendéglátóban, tíz tanú jelenlétében személyesen találkozott Forraival és bemutatta neki azokat a dokumentumokat, melyek szerint az Ép-Kar munkája „nem első osztályú“, ezért nem átvehető.

A Filó-levél szerint ezután lett másnap az a „végeredmény,” hogy közölték vele: kezdeményezték leváltását és kizárását a pártból. A Demokratikus Koalíció szegedi szóvivője, Szabó Bálint korábban azt mondta: miután Dr. Keresztúri Farkas Csaba rágalmazás miatt nem tett semmit Filó ellen, az szerinte a „beismeréssel egyenértékű“, és az ügy „példája annak, hogy a Jobbik is kiépítette pártpénztárnoki rendszerét“, amelynek véget kell vetni, mert óriási kárt okozhat. Ha a DK feljelentése alapján az ügyészség nyomozást indít, akkor az már a második eljárás lesz a szegedi Dr. Keresztúri Farkas Csaba életében, ugyanis jelenleg egy garázdasági ügyben is szerepel, miután tavaly verekedésbe bonyolódott egy testvérpárral a szegedi jogászbálon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik