Belföld

Új gazdája lehet a titkosszolgálatoknak

Pintér Sándor belügyminisztériumától Lázár János alá kerülhet a titkosszolgálatok felügyelete.

Lázár János alá kerülhet a titkosszolgálatok felügyelete a Népszabadság információi szerint. A lap úgy értesült, hogy a Miniszterelnökséghez kerülhet a szolgálatok felügyelete, ezt a tárcát pedig várhatóan Lázár János veszi majd át Varga Mihálytól. Varga új pozíciójáról még nem született döntés, a Népszabadság szerint ezért is húzódnak el a kormányátalakítások, legalábbis a Miniszterelnökség átszervezése.

A kormányátalakítás már a múlt héten megkezdődött Réthelyi Miklós, nemzeti erőforrás miniszter lemondásával és a posztra a miniszterelnök által kinevezett Balog Zoltán, volt felzárkóztatásért felelős államtitkár fejcseréjével.

Szijjártó Péter, a kormányfő eddig államtitkári rangban, de miniszterelnöki biztosként dolgozó szóvivője várhatóan a nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkár tisztségéért hagyja ott a miniszterelnöki szóvivői posztot, illetve államtitkári rangot kap a Miniszterelnökségen eddig tanácsadóként foglalkoztatott Győri Tibor is, a Mahir egykori vezérigazgatója.

A titkosszolgálatok felügyelete jelenleg a Belügyminisztériumban közvetlenül a tárcát vezető Pintér Sándornak vannak alárendelve (Alkotmányvédelmi Hivatal, Nemzetbiztonsági Szakszolgálatok).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik