Belföld

Tornádó pusztított Zsombón

A szél betonoszlopokat csavart ki a földből és fóliasátrakat rongált meg a Dél-Alföldön.

Hétfőn délután négy óra után tornádó csapott le Zsombó külterületén – értesült a Szeged24. A pusztító erejű légoszlop háztetőket vitt le, valamint 8 nagy – 400 négyzetméteres – fóliasátorból 7-ről leszaggatta a fóliát, összetörte a fóliasátor vázát, valamint a lebetonozott oszlopokat is kicsavarta a földből.

„Egyik pillanatról a másikra történt minden” – nyilatkozta a Szeged24-nek Szunyogh Mihály, akinek a gazdaságában mintegy 2 millió forintos kár keletkezett. „A paradicsom és paprika palánták közül sok tönkrement” – mondta a gazda, aki részletesebb kárfelmérést csak kedden tud végezni.

„Soha nem láttam ilyet, hogy a szél betonoszlopokat csavarjon ki a helyéről. Különös, hogy csak egy vékony sávban keletkezett kár. A szomszédos gazdaságoknál semmi nem sérült meg” – tette hozzá Szunyogh Mihály, aki reméli, hogy a jéghez hasonlóan tornádó után is fizetnek kártérítést.

„Ilyennel még nem találkoztam, ezért kicsit tanácstalan vagyok. Ez az életünk, a fóliába fektettük az összes pénzünket, amit egy szempillantás alatt – szó szerint – elfújt a szél” – mondta el a Szeged24-nek a pórul járt gazda.

Az időkép.hu szerint hétfőn délután Orosházán is észleltek tornádót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik