Belföld

Meghátrálhat a rendőrség

Mégis fizethet kártérítést az ORFK a másfél évvel ezelőtt életét vesztő motorosrendőr árváinak. Megállapodás még nincs, csak szóbeli ígéret. A többi hozzátartozó kártérítésével kapcsolatban még ennyi sem történt, így szinte biztos, hogy per lesz.

Mégis fizethet a rendőrség Telegdy Zsolt motorosrendőr árvái után. A család jogi képviselője elmondta, hogy – részben a lapunkban, múlt héten megjelent cikk miatt – szóbeli ígéretet kapott az ORFK jogászaitól, hogy peren kívül rendezik a kisgyerekek kárigényét. Ikanov Gábor ügyvéd szerint, jogszabályoknak és az ítélkezési gyakorlatnak megfelelő kártérítésre számíthatnak, de összegről egyelőre nem kívánt beszélni.

Mint azt szintén megírtuk, a rendőrség által a gyermekek után megállapított havi 13 ezer forintos tartáspótló járadékot január óta nem folyósítja az ORFK. Az ügyvéd azt mondta, kérte annak kivizsgálását is, miért szünetel az utalás, szerinte azonban ennek kifizetése visszamenőleg meg fog történni.

Továbbra sem fizet azonban az elhunyt rendőr szüleinek és özvegyének a rendőrség. Korábban fejenként alig több, mint egymillió forintot fizettek ki, de ezt az összeget a család ügyvédje ma is kártérítési előlegnek tekinti. Az ORFK hajthatatlansága miatt, ebben az ügyben, úgy néz ki, elkerülhetetlen lesz a per.

Az ügyben e hét szerdán kezdődik a büntetőper, amelyben Telegdy Zsolt három felettesét állítják bíróság elé, ők felelősek lehetnek a trgédiáért, mivel tudtak a kopott gumikról.

2010 augusztusában szenvedett halálos balesetet Telegdy Zsolt, posztumusz rendőr hadnagy. A vizsgálatok kiderítették, hogy a rendőr gyakorlatilag simára kopott gumikkal állt szolgálatba, és ez az esős autópályán, valószínűleg megpecsételte a rendőr életét. Telegdy Zsolt két árvát hagyott maga után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik