Belföld

Hétvégére riasztást adott ki a meteorológia

Szerdán még melegrekordok dőltek, helyenként 33,3 fokkal, pénteken viszont volt, ahol csak 13 fokot mértek.

A hétvégén a hidegfront is megjön: kezdetben napos időre lehet számítani, néhol előfordulhat zápor, zivatar, vasárnap délután azonban megérkezik a hidegfront – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Pénteken napközben fokozatosan felszakadozik a felhőzet, a délutáni óráktól már csak keleten várható zápor, zivatar, illetve ezeken a területeken felhőszakadás, jégeső is kialakulhat. A hőmérséklet kora délután 22-27, késő este 14-19 fok között várható. Péntek délelőtt az Alpokalján, Szentgotthárd térségében esett eső, itt mindössze 13 fokot mértek.

Riasztás érvényben

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján található figyelmeztető előrejelzés szerint jelenleg Vas és Zala megyében van elsőfokú, citromsárga színű riasztást, mivel ezeken a területeken rövid idő alatt, a délutáni órákig akár több mint 20 milliméter csapadék is hullhat.

Szombaton és vasárnap délelőtt marad a 22-27 fok közötti hőmérséklet, majd vasárnap délután megérkezik a hidegfront, hatására hétfőig fokozatosan gyengül a nappali felmelegedés.

Marad az eső

Hétfőn többnyire erősen felhős lesz az ég, többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik