Belföld

Németh Juci lesz a ReRobot-verseny háziasszonya

A Nemjuci énekesnője lesz a hagyományos nyárzáró fesztivál, a Szegedi Ifjúsági Napok ReRobot-versenyének háziasszonya.

A fenntarthatóság és a környezetvédelem iránt elkötelezett fesztivál rendezői azt várják a vállalkozó szellemű vendégektől, hogy kidobandó kacatokból, újrahasznosított anyagokból robotokat építsenek. A legötletesebb ReRobotot készítő csapatok két-két tagja fesztiválbérletet kap, hogy személyesen mutathassa be művét az augusztus 22-én induló SZIN helyszínén, az Újszegedi Partfürdőn.

Németh Juci a készítés folyamatát is figyelemmel kíséri majd, a helyszínen pedig előtte bizonyíthatják a csapatok, hogy ők építették a legjobb és legügyesebb ReRobotot.

A Nemjuci énekesnője zenésztársaival az elmúlt hónapokban saját kezűleg ragasztotta az újrahasznosított anyagokból készült CD-borítókat új, második albumukhoz. Nemcsak a CD-tokok készültek mások által kidobott papírból, az együttes turkálókból szerzi be és varázsolja újjá a fellépések során használt ruháit.

Az idei SZIN hazai fellépői között a Nemjuci mellett ott lesz a Bin-Jip, a Pély Barna Trió, a Maszkura és a Tücsökraj, a Beat Dis, a Punnany Massif, a Zagar, a Neo felel, a Paddy and the Rats, a Blues Brothers, a Fabula Rasa, a Dystopia vagy a Soerii és Poolek is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik