Belföld

Online e-matrica vásárlás és elektronikus pótdíjfizetés

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. több olyan új szolgáltatással bővítette weboldalát, amelyek megkönnyítik az utazási előkészületeket.

A vonatkozó jogszabályi előírások szerint a díjköteles autópálya és főúti szakaszokat csak érvényes e-matricával lehet igénybe venni, tehát azt már a pályára való felhajtás előtt meg kell vásárolni – tájékozatta a Szeged24-et az Állami Autópálya Kezelő Zrt. kommunikációs vezetője. Béni Gyöngyi hozzátette: a magyarországi díjköteles úthálózat igénybevételéhez szükséges e-matricák értékesítését az Állami Autópálya Kezelő Zrt. végzi 11 ügyfélszolgálati irodájában, illetve viszonteladói partnerein keresztül. A Társaság 2012. május 2-ától új csatornán, saját weboldalán is megkezdte az úthasználati jogosultságok online értékesítését.

A www.autopalya.hu internetes oldalon történő vásárlás gyors, kényelmes, egyszerű, továbbá az e-matrica díját nem terheli kezelési költség és plusz felszámolt kényelmi díj sem. A weblapon minden típusú jogosultság kapható elővételben is, a fizetés pedig bankkártyával történik. Csoportos vásárlás esetén a flottavásárlók és a szerződött partnerek átutalással is fizethetnek. Egyszerre több e-matricát is meg lehet venni, akár folytatólagosan, akár különböző időpontokra.

Hazánkban 2011-ben az úthasználók több mint 17,6 millió darab e-matricát vásároltak mintegy 45 milliárd forint értékben. Az új kényelmes, online ügyintézési lehetőségek az ÁAK tervei szerint tovább növelhetik az utazási kedvet, illetve a pótdíjak tekintetében a fizetési hajlandóságot.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. a jövőben további fejlesztéseket tervez weboldalán, így hamarosan egy bővített elektronikus ügyfélszolgálat áll az utazók rendelkezésére, megkönnyítve és meggyorsítva ezzel számos ügyintézést.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik