Belföld

Hőség! Szerdán is tikkadhatunk a tűző napon

Tavaly ilyenkor mindössze 14-20, tegnap délután pedig 33 fokot mutatott a hőmérő Győrben.

Napközben az erősebben megnövekvő gomolyfelhőzetből főként a Dunántúlon és északon, északkeleten alakulhat ki elszórtan zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél helyenként megélénkül, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is várhatók. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 28, 32 fok között valószínű – tájékoztatta a Győr24-et az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Az elmúlt pár nap időjárása nyári hangulatot idézett, az elkövetkező pár napdban kissé enyhülni fog a tikkasztó hőség. Péntekre ugyanis hidegfront érkezik, melynek hatására lehűl a levegő, ám hűvös így sem lesz. Napközben 23-24 fokra lehet számítani, továbbá záporok, zivatarok színesítik a hét második felét.

Az Időkép archívuma szerint, egy évvel ezelőtt (május 2.), az országban mért legalacsonyabb hőmérséklet a reggeli órákban mindössze 12 fok volt. A Dunántúlon maximum 18-20 fokig emelkedett a hőmérő higanyszála.

Győrben tegnap 33 fokot mutatott a Baross út elején elhelyezett hőmérő. A berendezés, mint az OMSZ-től megtudtuk, szakmailag nem hivatalos mérőeszköz, ám így sem járt messze az igazságtól, hiszen a meteorológusok is 31-32 fokos értéket rögzítettek a városban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik