Belföld

Ne etesd az energiavámpírt!

Roadshow-val népszerűsítik a Dél-Alföldön a környezetbarát módszereket.

 

Először szombaton, Algyőn ismerkedhetnek meg a gyerekek és a felnőttek a barátságos külsejű, de rossz szokású energiavámpírt, akit véletlenül sem szabad etetni, és találkozhatnak olyan szakemberekkel, akikkel a környezetbarát megoldásokról, például az energiabarát hőszigetelésről vagy a passzív házakról beszélgethetnek.

Az algyői roadshow csak az első állomása egy uniós támogatású programnak, amellyel Csongrád, Bács-Kiskun és Békés megyében nyolc hasonló rendezvényen a környezetkímélést népszerűsítik. A kampány célja, hogy az emberek széleskörű ismereteket szerezzenek az energiahatékony módszerekről, melyekkel nemcsak kiadásaikat csökkenthetik, hanem környezetünket is kímélik – tudatták a Szeged24-el a program megvalósítására kiválasztott szegedi cégnél, a Factory Creative Stúdiónál.

A cégnél arról is tájékoztattak, hogy a környezetkímélő megoldásokról a roadshow mellett weboldalon , Facebook-oldalon, reklámfilmekből is ismereteket szerezhetnek az érdeklődők, akiket a személyes találkozókon színes programok, kvíz, szakmai bemutatók, környezetbarát és kreatív nyeremények várnak. A Dél-Alföldön egyébként egyre elterjedtebb a geotermikus- és a napenergia hasznosítása. Ahogy arról a Szeged24 korábban beszámolt: nemrégiben a Szegedi Tudományegyetemen jelentették be, hogy napkollektorokat szerelnek fel az intézményeikben, melyekkel nem csupán pénzt lehet spórolni, de még zöldebbé lehet tenni az egyetemet.

A mostani kampány nyertesénél az is elmondták, hogy a Factory mindennapjaiban is fontos a környezetvédelem. A szegedi ügynökség irodaházában szelektíven  gyűjtik a  szemetet, a cégen belüli kommunikációt elektronikusan intézik, hogy minél kevesebb  papírt  használjanak fel, és odafigyelnek az energiafogyasztásra is. A szegedi ügynökség nem először kap környezetvédelmi feladatot. Legutóbb egy szintén uniós program egyik részvevőjeként  dolgozott, mely során huszonhét elhagyott hulladéklerakó környezetét állították helyre Szeged környékén.

A több mint félszáz embert foglalkoztató szegedi vállalat többek közt elnyerte már a Legjobb Női Munkahely és a Családbarát Munkahely díjat is. A cég  fejlesztési elképzelésének fókuszában többek közt az innováció, az oktatás és a kutatás-fejlesztés szerepel, és megbízásainak harmada Londonból és Los Angelesből érkezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik